Home

 

Welkom op de website van Woon- Zorgboerderij  ‘de Parelhoeve’!
De Parelhoeve is een woonboerderij in het mooie Onstwedde (Oost-Groningen). Het is een beschermde woonplek voor kinderen en jong volwassenen met een beperking.

Bij ons is dagbesteding mogelijk voor kinderen met een onderwijs vrijstelling, maar ook voor jong volwassen (werken met Begeleiding.)

Onze woon- zorgboerderij is volledig aangepast aan de woon- en verblijfswensen van de cliënten die wij opvangen. Zo heeft iedereen die bij ons woont een eigen slaapkamer.

Wij  hebben 2 woongroepen: ‘de Parels’ (kinderen/jongeren met een lichte beperking) en de groep ‘de Oesters‘. Op laatst genoemde groep verblijven kinderen/jongeren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De groepen hebben hun eigen, vaste team van begeleiders. De woonruimtes zijn ingericht en aangepast op de woonwensen van de individuele bewoners. Zo is er is een aparte snoezel/uitleef-ruimte plus een grote speel- en verblijfsruimte bij de Oesters en een spellenkamer bij de Parels.

We beschikken over veel aangepast spel- en ontspanningsmateriaal. Ook is er een grote keuken waarin de cliënten zelfstandig, of samen met de begeleiders kunnen koken. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen plus heel veel ruimte in én om de boerderij.

Onze kleine kinderboerderij bestaat uit 5 konijnen en een tiental kippen. Er zijn poezen pauwen, duiven, 2 pony’s en er is 1 groot paard.  Onze dieren worden verzorgd door de cliënten en de paarden worden bereden door onze (grote én kleine) cliënten.

De Parelhoeve heeft een vast team met ervaren begeleiders. Alle medewerkers hebben grote affiniteit mét, en kennis van onze doelgroep. Allen hebben (of volgen een deeltijd-) opleiding op HBO- of MBO niveau, zorg gerelateerd. Wij schrijven voor iedere cliënt een zorg- of begeleidingsplan. Hierin staan leerdoelen, waaraan dagelijks wordt gewerkt.

 

Wees welkom om een keer bij ons te komen kijken! Of neem contact met ons op (via het linkje contact) voor meer informatie.

Momenteel hebben wij géén logeerplekken beschikbaar.

 

Met een hartelijke groet van Albertine de Vries (eigenaar woon-zorgboerderij ‘de Parelhoeve’) en van onze teamleden;

‘team Parels': Rudie, Anita, Mariska en Mirjam.

‘team Oesters'; Ingmar, Marit, Anouck, Tetske, Jessica, Leonie en Cyla.

Slaapwacht: Gera.